ΚΟΣΜΟΣ

Κάθριν Άστον: Πολιτική μετάβαση με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους

Κάθριν Άστον: Πολιτική μετάβαση με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους

Τη συμμετοχή των Αδελφών Μουσουλμάνων στη διαδικασία πολιτικής μετάβασης στην Αίγυπτο ζήτησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, κατά την επίσκεψή της στο Κάιρο.


Σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε αμέσως μετά την άφιξή της, αργά χθες το βράδυ, τονίζει ότι «έρχεται στην Αίγυπτο για να συζητήσει με όλες τις πλευρές και να ενισχύσει το μήνυμά μας υπέρ μιας διαδικασίας πολιτικής μετάβασης στην οποία θα μετάσχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και των Αδελφών Μουσουλμάνων».

«Η διαδικασία αυτή πρέπει να οδηγήσει το συντομότερο δυνατόν σε μια συνταγματική εντολή, σε ελεύθερες και τίμιες εκλογές και σε μια πολιτική κυβέρνηση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Άστον αναφέρει ότι θα συναντηθεί σήμερα τον προσωρινό πρόεδρο Άντλι Μανσούρ, τον αντιπρόεδρο αρμόδιο για τις διεθνείς σχέσεις Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, τον αρχηγό του στρατού και υπουργό Άμυνας στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι καθώς και με άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Επαφές έχουν ήδη προγραμματιστεί με αξιωματούχους του κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, την πολιτική πτέρυγα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και με μέλη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.