ΚΟΣΜΟΣ

Τέρας του Κλίβελαντ: «Θα βρίσκεσαι στην κόλαση για μια αιωνιότητα»

Τέρας του Κλίβελαντ: «Θα βρίσκεσαι στην κόλαση για μια αιωνιότητα»

Η Μισέλ Νάιτ, η μία από τις τρεις γυναίκες που κρατούσε φυλακισμένες επί μία δεκαετία ο Άριελ Κάστρο ή «τέρας του Κλίβελαντ», παρέστη στη δίκη του απαγωγέα της και δήλωσε ότι του αξίζει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή, επειδή η θανατική ποινή θα ήταν η εύκολη λύση για αυτόν.

Η 32χρονη Νάιτ έχοντας την πλάτη της γυρισμένη στον Κάστρο είπε με δυνατή και σταθερή φωνή: «Μου πήρες 11 χρόνια από τη ζωή μου. Πέρασα 11 χρόνια στην κόλαση. Η δική σου κόλαση μόλις τώρα αρχίζει... Θα βρίσκεσαι στην κόλαση για μια αιωνιότητα».

Ο δικαστής Μάικλ Ρούσσο καταδίκασε τον Κάστρο, 53 ετών, σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αναστολής, συν 1.000 επιπλέον χρόνια. Ο Κάστρο δεν καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών αφού ομολόγησε την περασμένη εβδομάδα την ενοχή του, σε συμφωνία που έκανε με τους εισαγγελείς, ο οποίοι έκαναν προσπάθειες ώστε να μην χρειαστεί τα θύματά του 53χρονου να καταθέσουν στη δίκη.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 512 κατηγορίες για απαγωγή, 446 για βιασμό, σεξουαλική επιβολή, εγκληματική επίθεση και διακινδύνευση της ζωής ανηλίκου. Επιπλέον κατηγορίες για φόνο, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα τη θανατική ποινή, προέκυψαν όταν ο Κάστρο άφηνε νηστικές και ξυλοκοπούσε τις τρεις γυναίκες όταν αυτές έμεναν έγκυες προκειμένου να διακοπεί η κυοφορία.

Ο Κάστρο, φορώντας την πορτοκαλί στολή των κρατουμένων υποστήριξε ότι το σεξ με τις τρεις γυναίκες ήταν «συναινετικό» και αρνήθηκε ότι τις ξυλοκοπούσε και τις βασάνιζε, λέγοντας ότι υπήρχε «αρμονία» όταν ζούσαν στο σπίτι του.

«Δεν είμαι τέρας», είπε. «Είμαι άρρωστος... ξέρω ότι αυτό που έκανα ήταν λάθος, αλλά δεν είμαι βίαιο άτομο. Απλά τις κρατούσα εκεί».

Ο Κάστρο ζήτησε αργότερα συγνώμη από τα θύματα, την οικογένειά του και άλλα μέλη της κοινότητας. «Λυπάμαι πραγματικά για αυτό που έγινε. Μέχρι αυτή τη μέρα προσπαθώ να κάνω τις δικές μου ερωτήσεις. Δεν ξέρω γιατί», είπε κλαίγοντας.

Διαβάστε επίσης:

Ισόβια χωρίς αναστολή και 1000 χρόνια στο τέρας του Κλίβελαντ