ΚΟΣΜΟΣ

Ανακαλύφθηκε εκκλησία – νοσοκομείο από την εποχή των Σταυροφόρων

Ανακαλύφθηκε εκκλησία – νοσοκομείο από την εποχή των Σταυροφόρων

Μετά από 13 χρόνια ανασκαφών, μια γιγάντια εκκλησία – νοσοκομείο από την εποχή των Σταυροφόρων θα είναι σύντομα ανοιχτή για το κοινό.

Το κτίριο βρίσκεται στη χριστιανική συνοικία της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και ανήκει στην Μουσουλμανική Waqf .

Χρονολογείται τον 11ο αιώνα και εκτείνεται σε περισσότερα από 150.000 τετραγωνικά πόδια και αποτελείται από κολώνες που φτάνουν τα 6 μέτρα.

Οι αρχαιολόγοι δήλωσαν: «Γνωρίζαμε για το νοσοκομείο από τα ιστορικά έγγραφα, τα περισσότερα από τα οποία είναι γραμμένα στα λατινικά. Σε αυτά αναφέρεται ένα εξελιγμένο νοσοκομείο που είναι τόσο μεγάλο και τόσο οργανωμένο όσο ένα σύγχρονο νοσοκομείο.»

Το νοσοκομείο κατασκευάστηκε από ένα χριστιανικό στρατιωτικό τάγμα ώστε να παρέχει ιατρική περίθαλψη για τους προσκυνητές που ήρθαν στην Ιερουσαλήμ για να πεθάνουν. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο μουσουλμανικός αραβικός πληθυσμός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υποβοήθηση των Σταυροφόρων να ιδρύσουν το νοσοκομείο και τους δίδαξαν τη φαρμακευτική.

Σύμφωνα με τον Μονσέρ Σχιέκι, επικεφαλή του έργου, μέρος του κτιρίου θα μετατραπεί σε ένα εστιατόριο και «οι επισκέπετες θα εντυπωσιαστούν από την μαγευτική ατμόσφαιρα του Μεσαίωνα που επικρατεί εκεί.»