ΚΟΣΜΟΣ

Η συγκλονιστική ιστορία ζωής ενός άνδρα που πάσχει από σπάνια ασθένεια

Η συγκλονιστική ιστορία ζωής ενός άνδρα που πάσχει από σπάνια ασθένεια

Ο 24χρονος Tom Staniford πάσχει από ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο, το γεγονός ωστόσο αυτό δεν τον αποθαρρύνει από το να ζήσει μία φυσιολογική ζωή.

Αυτό επιβεβαιώνει και η σύντροφός του, η 23χρονη Alice Miller η οποία δηλώνει πως η σχέση τους δε διαφέρει σε τίποτα από αυτή ενός κοινού ζευγαριού.

Η Alice γνωρίστηκε με τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερό της Tom Staniford στο διαδίκτυο και από την πρώτη στιγμή ένιωσε ένα «κλικ» μέσα της.

Τώρα οι δυο τους ζουν στο Λονδίνο μαζί. Ο Tom είναι ένας από τους οκτώ ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο που πάσχει από το σύνδρομο MDP. Παρότι είχε μια φυσιολογική παιδική ηλικία, από τα 12 του χρόνια δε μπορεί να αποθηκεύσει λίπος στο σώμα του.

Επίσης, έχει μόνο το 40% του μυϊκού συστήματος ενός μέσου άντρα, ενώ πάσχει και από διαβήτη 2 –ασθένεια που συνήθως συνδέεται με την παχυσαρκία- και από κακή ακοή. «Δε μου αρέσει πολύ το περπάτημα και δε μπορώ να στέκομαι όρθιος για πολύ ώρα, εξαιτίας της κατάστασής μου.

Είμαι όμως επαγγελματίας αθλητής και πρέπει να κρατώ τον εαυτό μου υγιή» πρόσθεσε ο ίδιος. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Exeter ανακάλυψαν πρόσφατα ότι η κατάστασή του οφείλεται σε μια γενετική μετάλλαξη.

Ο Tom έχει στεφθεί πρωταθλητής στο βρετανικό Para-Cycling Circuit και ονειρεύεται να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.