ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Λήξη συναγερμού στο προξενείο των ΗΠΑ στο Μιλάνο

Ιταλία: Λήξη συναγερμού στο προξενείο των ΗΠΑ στο Μιλάνο

Η ιταλική αστυνομία ήρε τον συναγερμό που σήμανε νωρίτερα το απόγευμα μετά τον εντοπισμό ενός «ύποπτου» δέματος στο προξενείο των ΗΠΑ στο Μιλάνο, καθώς κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο δεν βρέθηκε κανένας εκρηκτικός μηχανισμός.


Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε κατόπιν αιτήματος του προξενείου, αφού οι υπάλληλοί του ενημέρωσαν ότι έλαβαν ένα «παράξενο» γράμμα. Μολονότι σε αυτόν δεν αναφερόταν κάποια συγκεκριμένη απειλή, προτίμησαν να εκκενώσουν το κτίριο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa στην επιστολή γινόταν αναφορά σε έναν εκρηκτικό μηχανισμό και για αυτό η αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη έδωσε εντολή να εκκενωθεί το προξενείο.

Οι υπάλληλοι πολλών ραδιοφωνικών σταθμών που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, όπως ο τοπικός Radio Montecarlo, απομακρύνθηκαν επίσης για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία στην πλησιέστερη γραμμή του μετρό διακόπηκε και οι αρχές απέκλεισαν τους γειτονικούς δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να κλείσουν περίπου 20 πρεσβείες και προξενεία τους σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες λόγω μιας αδιευκρίνιστης απειλής για επίθεση από την Αλ Κάιντα. Το μέτρο αυτό όμως δεν αφορούσε τις αμερικανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες σε δυτικές χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο προξενείο των ΗΠΑ στο Μιλάνο-Εκκενώθηκε το κτήριο

Οι ΗΠΑ έκλεισαν όλες τις πρεσβείες στη Μέση Ανατολή