ΚΟΣΜΟΣ

Τανζανία: Επίθεση με οξύ σε 18χρονες Βρετανίδες

Τανζανία: Επίθεση με οξύ σε 18χρονες Βρετανίδες

Δύο 18χρονες Βρετανίδες, που βρίσκονταν για εθελοντική εργασία στη Ζανζιβάρη, δέχτηκαν το βράδυ της Τετάρτης επίθεση με οξύ από άγνωστους άνδρες.


Οι δράστες ήταν δύο νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Επιτέθηκαν στις νεαρές γυναίκες ενώ αυτές περπατούσαν στους στενούς δρόμους του Στόουν Τάουν, του ιστορικού κέντρου της Ζανζιβάρης που έχει περιληφθεί από την UNESCO στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Πρόκειται για πρωτοφανή επίθεση εναντίον ξένων πολιτών, σε αυτό το τουριστικό αυτόνομο αρχιπέλαγος της Τανζανίας. «Η αστυνομία στη Ζανζιβάρη άρχισε ένα ανθρωποκυνηγητό» για να βρει αυτούς που επιτέθηκαν στις δύο γυναίκες, τόνισε ο υπαρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Μκάνταμ Χάμις.

Οι δύο Βρετανίδες φέρουν τραύματα στο στήθος, στο πρόσωπο και στα χέρια, όμως η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

Οι δύο γυναίκες, που εργάζονταν ως εθελόντριες σε ένα σχολείο, δέχθηκαν την επίθεση λίγο πριν από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενώ ο πληθυσμός του αρχιπελάγους αυτού, η μεγάλη πλειονότητα του οποίου είναι μουσουλμανική, γιόρταζε το τέλος του Ραμαζανιού, διευκρίνισε ο αστυνομικός αξιωματούχος.

Η Ζανζιβάρη, ο πληθυσμός της οποίας ανέρχεται σε περίπου 1,2 εκατ. κατοίκους, υπήρξε τους τελευταίους μήνες θέατρο πολλών επιθέσεων, όμως όλες ήταν εναντίον ντόπιων.

Το Νοέμβριο, ένας ιμάμης είχε δεχθεί επίθεση με οξύ. Τον επόμενο μήνα, ένας καθολικός ιερέας είχε τραυματισθεί από σφαίρα και ένας άλλος είχε σκοτωθεί το Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Ο πύθωνας μύρισε οσμή ζώων και επιτέθηκε στα δύο αγόρια