ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η Κάρεν Μπλακ του «Easy Rider»

Πέθανε η Κάρεν Μπλακ του «Easy Rider»

Το θάνατο της αμερικανίδας ηθοποιού Κάρεν Μπλακ που έγινε διεθνώς γνωστή για το ρόλο της στην θρυλική ταινία εποχής «Easy Rider» , ανακοίνωσε ο σύζυγός της στην Καλιφόρνια.


Η Μπλακ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 74 ετών, νικημένη από τον καρκίνο από τον οποίο έπασχε τα τελευταία χρόνια. Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα ότι η γυναίκα μου και καλύτερος μου φίλος, η Κάρεν Μπλακ, πέθανε πριν από λίγα λεπτά», έγραψε ο Στέφεν Εκέλμπερι στη σελίδα του στο Facebook.

Η Κάρεν Μπλακ έγινε διεθνώς γνωστή για το ρόλο της στην θρυλική ταινία «Easy Rider», ενώ είχε κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία «Five Easy Pieces».

Γεννήθηκε το 1939 στο Ιλινόις, έπαιξε σε εκατοντάδες ταινίες και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του αμερικανικού κινηματογράφου όπως ο σκηνοθέτης Φράνσις Φόρντ Κόπολα και οι διάσημοι ηθοποιοί Τζακ Νίκολσον και Ρόμπερτ Ρέτφορντ.

Η ηθοποιός είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο του πεπτικού συστήματος από το 2010, και η υγεία της επιδεινώθηκε πρόσφατα σε ανησυχητικό βαθμό όπως είπε ο σύζυγός της.