ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε Κύπριος αστυνομικός στην Αγγλία

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε Κύπριος αστυνομικός στην Αγγλία

Χρηματικό πρόστιμο επέβαλε βρετανικό δικαστήριο σε έναν 34χρονο, ο οποίος είχε επιτεθεί φραστικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος αστυνομικού κυπριακής καταγωγής. Δήλωσε ότι ανήκει στην Αρία Φυλή και στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και δήλωσε ότι νιώθει ντροπή...

Ο αστυνόμος Στίβεν Κωνσταντάιν μαζί με συνάδελφό του μετέβησαν προ εβδομάδας στο σπίτι του γερμανικής καταγωγής Ντίτερ Ρίκινσον στο Ντάρλινγκτον της βόρειας Αγγλίας με σκοπό να τον προσαγάγουν για προηγούμενο αδίκημα. Ο Ρίκινσον αντιστάθηκε στη σύλληψη και στη συνέχεια είπε στους αστυνομικούς ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο διότι είχε πάρει υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ωστόσο, στο νοσοκομείο άρχισε ένα ακατάσχετο ρατσιστικό υβρεολόγιο σε βάρος του Βρετανοκύπριου αστυνομικού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ανήκει στην Άρια φυλή και ότι ο παππούς του ήταν μέλος των Ες-Ες, απειλώντας τον αστυνομικό. Αποτέλεσμα ήταν η σύλληψή του για σοβαρή εσκεμμένη ρατσιστική παρενόχληση και για αντίσταση στην αρχική προσαγωγή του.

Ο δράστης δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο με το δικηγόρο του να προσθέτει ότι νιώθει ντροπή για τις ενέργειές του, τις οποίες απέδωσε στη λήψη φαρμάκων για ψυχολογική ασθένεια.

Το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο 160 λιρών στον κατηγορούμενο και χρέωση 105 λιρών για δικαστικά έξοδα, με την πρόσθετη υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης 50 λιρών στον κ. Κωνσταντάιν.

ΠΗΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ