ΚΟΣΜΟΣ

Καγκουρό έσωσε 7χρονο που είχε χαθεί στο δάσος

Καγκουρό έσωσε 7χρονο που είχε χαθεί στο δάσος

Kαγκουρό έσωσε τον 7χρονο Αυστραλό Σάιμον Κρούγκερ, ο οποίος κατά την επίσκεψη του μαζί με τους γονείς του στο εθνικό πάρκο Deep Creep στην Αδελαϊδα, χάθηκε μέσα στο πυκνό δάσος.

Ο Σάιμον απομακρύνθηκε από το σημείο του οικογενειακού πικ νικ θέλοντας να μαζέψει λουλούδια για τη μητέρα του, αλλά έχασε το δρόμο και η νύχτα τον βρήκε μόνο του στο δάσος. Την ίδια ώρα οι γονείς του ανήσυχοι είχαν ειδοποιήσει τις Αρχές και τον αναζητούσαν για ώρες με την βοήθεια δύο ελικοπτέρων που περιπολούσαν την περιοχή από αέρος και μιας ομάδας σαράντα πεζών ατόμων.

Ο μικρός Σάιμον κατά την περιπλάνησή του συνάντησε ένα καγκουρό, το οποίο του κράτησε συντροφιά όλη την κρύα νύχτα ξαπλώνοντας ακριβώς δίπλα του.

Τελικά ο Σάιμον επέστρεψε σώος και αβλαβής στην οικογένεια του έχοντας αποκομίσει από την περιπλάνηση του στο δάσος μερικά μικροτραύματα και μια εμπειρία για τις σχέσεις του με τα μαρσιποφόρα ζώα της πατρίδας του.

«Μπαμπά είμαι καλά, κοιμήθηκα κάτω από ένα δέντρο. Είχε καγκουρό εκεί». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του όταν ξαναβρέθηκε με τους γονείς του.