ΚΟΣΜΟΣ

Έναντι 6 εκατ. στερλινών πουλήθηκαν οι σκελετοί δύο...

Έναντι 6 εκατ. στερλινών πουλήθηκαν οι σκελετοί δύο...

Στην τιμή ρεκόρ των 6 εκατομμυρίων στερλινών αναμένεται να πωληθούν από τον οίκο δημοπράτησης Bonhams οι σκελετοί δύο δεινοσαύρων, που σκοτώθηκαν παλεύοντας μεταξύ τους, και διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.

Η δημοπρασία έχει οριστεί για τις 19 Νοεμβρίου και αναμένεται να αποτελέσει ρεκόρ, μετά το 1997, όταν ένας Τ rex πωλήθηκε έναντι 5,4 εκατ. στερλίνες.

Οι δεινόσαυροι ηλικίας 68 εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκαν τυχαία από ιδιοκτήτη ράντσου στη Μοντάνα, το 2006 και θεωρούνται ως ένα από τα σπουδαιότερα απολιθώματα όλων των εποχών.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι διατηρήθηκαν σε τόσο καλή κατάσταση επειδή αμέσως μετά το θάνατό τους καλύφθηκαν από συντρίμμια, μετά από σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή.

Αυτό όμως που κάνει όμως τους δεινόσαυρους αυτούς ακόμη πιο σημαντικούς είναι ότι βρέθηκαν άθικτοι, σε στάση μάχης, γεγονός που κάνει τους υπεύθυνους του γνωστού οίκου να αισιοδοξούν ότι κάποιο Ίδρυμα θα παραβρεθεί στη δημοπρασία και θα αποκτήσει τους σκελετούς ώστε να εκτεθούν στη συνέχεια στο ευρύ κοινό.