ΚΟΣΜΟΣ

Spiegel: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δάνειο στις αρχές του 2014

Spiegel: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δάνειο στις αρχές του 2014

Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετο δανεισμό από τους Ευρωπαίους εταίρους της από τις αρχές του 2014 το αργότερο, γράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel, επικαλούμενο έκθεση της Bundesbank για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).


Στο έγγραφο αυτό, η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα προβλέπει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «θα συμφωνήσουν βεβαίως για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα» από τις αρχές του 2014 το αργότερο, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Την είδηση αυτή δεν έχουν σχολιάσει έως στιγμής ούτε η Bundesbank, ούτε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα, περιγράφει τους κινδύνους που συνδέονται με το υπάρχον πακέτο βοήθειας ως «εξαιρετικά υψηλούς» και ασκεί κριτική στην έγκριση τον περασμένο μήνα της δόσης των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα από την τρόικα, χαρακτηρίζοντάς την ως «πολιτικά υποκινούμενη».

Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, εξαίρουν τη δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την εκπλήρωση των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν όρο του σχεδίου διάσωσης, η Μπούντεσμπανκ την περιγράφει ως «μόλις ικανοποιητική», αναφέρεται στο δημοσίευμα.