ΚΟΣΜΟΣ

Έρβιν Σρέντιγκερ: Ο Αυστριακός φυσικός στο doodle της Google

Έρβιν Σρέντιγκερ: Ο Αυστριακός φυσικός στο doodle της Google

Στον Έρβιν Σρέντιγκερ και την επέτειο των 126ων γενεθλιών του είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Ο Έρβιν Σρέντινγκερ, γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1887 στη Βιέννη και ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους επιστήμονες στον τομέα της φυσικής.

Ασχολήθηκε με τη Στατιστική φυσική, τη Θερμοδυναμική, την Ηλεκτροδυναμική, την Κοσμολογία, τη Βιολογία, τη Φιλοσοφία, αλλά κυρίως με την Κβαντική φυσική, ανακαλύπτοντας την περίφημη κυματική εξίσωση που φέρει το όνομά του. Τιμήθηκε μαζί με τον Πολ Ντιράκ (Paul Dirac, 1902-1984) με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής για τις εργασίες του πάνω στην ατομική θεωρία.

Το σημαντικότερο επίτευγμα του Έρβιν Σρέντιγκερ ήταν η ανακάλυψη της περίφημης κυματικής εξίσωση, η οποία άλλωστε φέρει και το όνομά του.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του έγινε βοηθός του καθηγητή Φραντς Έξνερ (Franz Exner), καθοδηγώντας την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών. Με την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου κλήθηκε να υπηρετήσει και τοποθετήθηκε ως αξιωματικός σε μονάδα Πυροβολικού.

Ο Έρβιν Σρέντιγκερ τιμήθηκε μαζί με τον Πολ Ντιράκ (Paul Dirac, 1902-1984) με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής για τις εργασίες τους πάνω στην ατομική θεωρία.

Διαβάστε επίσης: 126α γενέθλια του Έρβιν Σρέντιγκερ: Το σημερινό Doodle της Google