ΚΟΣΜΟΣ

Reuters για Αίγυπτο: Νέα κλιμάκωση, νέο πλήγμα για τον τουρισμό

Reuters για Αίγυπτο: Νέα κλιμάκωση, νέο πλήγμα για τον τουρισμό

Η έκδοση αυστηρότερης ταξιδιωτικής οδηγίας για την Αίγυπτο από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών οδηγεί σε κάμψη της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα, με ακυρώσεις και αλλαγές κρατήσεων στη Γερμανία.

Η αιματηρή κλιμάκωση της βίας στην Αίγυπτο καταφέρει μεταξύ άλλων σοβαρό πλήγμα και στον τουρισμό της χώρας. Η διεύρυνση της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσε προ ημερών η γερμανική κυβέρνηση, συνιστώντας στους Γερμανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια με προορισμό την Αίγυπτο, οδήγησε όλους τους μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες να ματαιώσουν μέρος των προγραμματισμένων πτήσεων προς την Αίγυπτο.

Οι τουριστικοί όμιλοι Tui, Thomas Cook, Der Touristik και Alltours ακύρωσαν πληθώρα ταξιδιών, ενώ η αεροπορική εταιρία Air Berlin δεν δέχεται νέες κρατήσεις, εξακολουθώντας, ωστόσο, να πραγματοποιεί πτήσεις προς τους τουριστικούς προορισμούς στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας.

Η νέα ταξιδιωτική οδηγία αφορά όλη τη χώρα, διατηρώντας ωστόσο το μερικό της χαρακτήρα στα βόρεια της χερσονήσου του Σινά, καθώς και στις περιοχές που συνορεύουν με το Ισραήλ.

ΑΠΟΔΟΣΗ: DW