ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος μέσα στην εβδομάδα ο Μουμπάρακ

Ελεύθερος μέσα στην εβδομάδα ο Μουμπάρακ

Μέσα στις προσεχείς 48 ώρες πρόκειται να απελευθερωθεί από τη φυλακή ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, μετά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες οι οποίες τον βάρυναν στο πλαίσιο υπόθεσης διαφθοράς, δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του Φαρίντ Ελ Ντιμπ προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο δικηγόρος του Μουμπάρακ έκανε τη δήλωση αυτή αφού οι δικαστικές αρχές έδωσαν εντολή ο πρώην πρόεδρος να απελευθερωθεί, μετά την απαλλαγή του στη μια από τις υποθέσεις διαφθοράς που εξακολουθούν να τον βαρύνουν.

Η μόνη βάσιμη νομική αιτία για την παράταση της κράτησης του Μουμπάρακ, ο οποίος ανατράπηκε από τη λαϊκή εξέγερση του 2011 έγκειται σε μια ακόμη υπόθεση διαφοράς σε βάρος του, η οποία αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας, πρόσθεσε ο Ντιμπ.

«Το μόνο που απομένει είναι μια απλή διοικητική διαδικασία που δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από 48 ώρες. Θα πρέπει να έχει αφεθεί ελεύθερος ως τα τέλη τηςεβδομάδας», τόνισε ο Ντιμπ.

Πάντως, ο 85χρονος Μουμπάρακ αντιμετωπίζει ακόμη μια επαναληπτική δίκη για συνενοχή στις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011.