ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ο ένοπλος απελευθέρωσε τον αντιδήμαρχο της Ίνγκολστατ

Γερμανία: Ο ένοπλος απελευθέρωσε τον αντιδήμαρχο της Ίνγκολστατ

Ο ένοπλος ο οποίος είχε συλλάβει νωρίτερα σήμερα τρεις ομήρους στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ στη Βαυαρία, απελευθέρωσε τον αντιδήμαρχο Ζεπ Μίσλμπεκ, όπως έκανε γνωστό η τοπική εφημερίδα Donau Kurier.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά πληροφορία για τους άλλους δύο ομήρους, που πιστεύεται ότι είναι μια υπάλληλος στην υποδοχή του αντιδημάρχου και άλλος ένας εργαζόμενος στον δήμο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ακύρωσε την προεκλογική της ομιλία στην πόλη Ινγκολστάντ μόλις πληροφορήθηκε την ομηρία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Guenther Beck ανακοίνωσε ότι οι όμηροι κρατούνται στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και οι Αρχές έχουν επικοινωνία με τον δράστη.

Όλα άρχισαν στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ, κοντά στο Μόναχο, από τις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο άνδρας κράτησε «αρκετούς ανθρώπους ομήρους» στο δεύτερο όροφο του δημαρχείου, είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο απαγωγέας, με τον οποίο η αστυνομία της Ίνγκολστατ «βρίσκεται σε επαφή», δεν έχει διατυπώσει κανένα αίτημα. Τα κίνητρά του δεν έγιναν γνωστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν ασθενή μιας ψυχιατρικής κλινικής, ο οποίος είναι γνωστό ότι παρενοχλούσε μια δημοτική υπάλληλο.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Χορστ Ζεεχόφερ, που πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου, επρόκειτο να μεταβούν στην Ίνγκολστατ εντός της ημέρας για μια συγκέντρωση. Δεν είναι σαφές εάν η υπόθεση της ομηρίας σχετίζεται με την εκδήλωση αυτή, παρόλα αυτά η καγκελάριος ακύρωσε την επίσκεψή της.

Διαβάστε επίσης:

Όμηροι δεκάδες πολίτες σε Δημαρχείο πόλης της Γερμανίας