ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έληξε η ομηρεία στο δημαρχείο του Ίνγκολστατ

Γερμανία: Έληξε η ομηρεία στο δημαρχείο του Ίνγκολστατ

Η ομηρεία στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ της Βαυαρίας τερματίστηκε με την απελευθέρωση των δύο ομήρων, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Όλα άρχισαν στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ, κοντά στο Μόναχο, από τις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο άνδρας κρατούσε «αρκετούς ανθρώπους ομήρους» στο δεύτερο όροφο του δημαρχείου, είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο απαγωγέας, με τον οποίο η αστυνομία της Ίνγκολστατ «βρισκόταν σε επαφή», δεν διατύπωσε κανένα αίτημα. Τα κίνητρά του δεν έγιναν γνωστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν ασθενή μιας ψυχιατρικής κλινικής, ο οποίος είναι γνωστό ότι παρενοχλούσε μια δημοτική υπάλληλο.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Χορστ Ζεεχόφερ, που πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου, επρόκειτο να μεταβούν στην Ίνγκολστατ εντός της ημέρας για μια συγκέντρωση. Δεν είναι σαφές εάν η υπόθεση της ομηρίας σχετίζεται με την εκδήλωση αυτή, παρόλα αυτά η καγκελάριος ακύρωσε την επίσκεψή της.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ακύρωσε την προεκλογική της ομιλία στην πόλη Ινγκολστάντ μόλις πληροφορήθηκε την ομηρία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

Όμηροι δεκάδες πολίτες σε Δημαρχείο πόλης της Γερμανίας