ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Αύριο κρίνεται η αποφυλάκιση Μουμπάρακ

Αίγυπτος: Αύριο κρίνεται η αποφυλάκιση Μουμπάρακ

Ένα αιγυπτιακό δικαστήριο θα εξετάσει αύριο Τετάρτη την αίτηση για την απελευθέρωση του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ την οποία κατέθεσε ο δικηγόρος του, δήλωσαν δικαστικές πηγές.


Το δικαστήριο θα συνεδριάσει στην φυλακή στο Κάιρο όπου κρατείται ο Μουμπάρακ, ο οποίος είχε αναγκασθεί να παραιτηθεί από την προεδρία έπειτα από λαϊκή εξέγερση το 2011.

Ο Φαρίντ αλ Ντιμπ, ο δικηγόρος που κατέθεσε την αίτηση, δήλωσε χθες ότι αναμένει πως ο πελάτης του θα αφεθεί ελεύθερος αυτήν την εβδομάδα μετά την εντολή που έδωσε ένα δικαστήριο για την απελευθέρωσή του σε μια από τις υποθέσεις διαφθοράς που εκκρεμούν εναντίον του.

Ο 85χρονος Μουμπάρακ, καταδικάστηκε πέρυσι σε ισόβια κάθειρξη επειδή δεν σταμάτησε τον φόνο διαδηλωτών κατά την διάρκεια της εξέγερσης που έγινε εναντίον του το 2011. Ωστόσο το εφετείο αποδέχθηκε την προσφυγή του τον Ιανουάριο και έδωσε εντολή για την επανάληψη της δίκης.

Τώρα ξαναδικάζεται για αυτές τις κατηγορίες, αλλά έχει εκτίσει το μέγιστο της περιόδου προφυλάκισης που επιτρέπεται στην υπόθεση αυτή.
Η τελευταία υπόθεση διαφθοράς που εκκρεμεί εναντίον του σχετίζεται με τις κατηγορίες ότι ο Μουμπάρακ είχε δεχθεί δώρα από έναν κρατικό εκδότη. Ωστόσο η οικογένειά του ξεπλήρωσε την αξία των φερόμενων δώρων, ενισχύοντας την πεποίθηση του Ντιμπ ότι θα αφεθεί ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης:

Πυροβόλησαν θανάσιμα Αιγύπτιο δημοσιογράφο

Συνελήφθη ο ανώτατος καθοδηγητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας