"Έσπασε ο πάγος" στις σχέσεις Σερβίας-Κοσσόβου

Newsbomb

Η πρώτη συνάντηση των αντιπροσωπειών από τη Σερβία και το Κόσσοβο, που πραγματοποιήθηκε, χθες, στις Βρυξέλλες, εξελίχθηκε "ομαλά", δήλωσε...

Η πρώτη συνάντηση των αντιπροσωπειών από τη Σερβία και το Κόσσοβο, που πραγματοποιήθηκε, χθες, στις Βρυξέλλες, εξελίχθηκε "ομαλά", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας, Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς.


Όλα δείχνουν πως με την συνάντηση αυτή "έσπασε ο πάγος" στις σχέσεις Βελιγραδίου και Πρίστινας καθώς ξεκίνησε ένας διάλογος για θέματα, που δεν αφορούν το καθεστώς, αλλά την καθημερινότητα των Σέρβων που ζουν στο Κόσοβο.

Ο κ. Στεφάνοβιτς ανέφερε ότι στο τραπέζι του διαλόγου βρέθηκαν χθες δύο ζητήματα: το κτηματολόγιο και τα βιβλία μητρώων των δήμων. «Η ύπαρξη δύο παράλληλων συστημάτων στα θέματα αυτά προκαλεί λειτουργικά προβλήματα και είναι ανάγκη να δημιουργηθεί μία ενιαία βάση δεδομένων», επισήμανε ο Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι και η σημερινή συνάντηση θα ασχοληθεί με τα ίδια θέματα και ανέφερε ότι οι συνεδρίες των δύο αντιπροσωπειών θα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση κάθε δεύτερη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες.


Ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή, ενώ στις συναντήσεις Σέρβων και Αλβανών συμμετέχει και αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved