ΚΟΣΜΟΣ

Δώδεκα νεκροί σε δύο επιθέσεις στο Αφγανιστάν

Δώδεκα νεκροί σε δύο επιθέσεις στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο χωριστές επιθέσεις στο Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Έξι μηχανικοί οι οποίοι εργάζονταν για το υπουργείο Αναμόρφωσης και Ανάπτυξης των Επαρχιών και είχαν απαχθεί από αντάρτες αργά την Κυριακή «βρέθηκαν νεκροί στην περιφέρεια Γκουλράν», είπε ένας αστυνομικός στην δυτική επαρχία Χεράτ.

Αξιωματούχοι του υπουργείου είπαν ότι τα πέντε από τα θύματα εργάζονταν στο Εθνικό Πρόγραμμα Αλληλεγγύης, το οποίο χρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα, και το έκτο ήταν ένας υπάλληλος του υπουργείου.

«Τα πτώματα έξι ανθρώπων, όλων πολιτών, βρέθηκαν το πρωί στην περιοχή Ζορμάτ», είπε ο εκπρόσωπος Ροχουλάχ Σαμούν στο Γερμανικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι δολοφονήθηκαν με τη χρήση πυροβόλου όπλου ή όπλων και ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα.

Το ισλαμιστικό αυτό κίνημα στοχοθετεί όλο και περισσότερο πολίτες τους οποίους κατηγορεί ότι συνεργάζονται με την κυβέρνηση, εγείροντας έντονες ανησυχίες σχετικά με τις πιθανότητες να υπάρξει ειρήνευση μετά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ξένων στρατευμάτων το 2014.

«Η δολοφονία αθώων μηχανικών και εργαζόμενων δείχνει ότι οι Ταλιμπάν και οι ξένοι αφέντες τους θέλουν το Αφγανιστάν να παραμείνει μια φτωχή και υπανάπτυκτη χώρα για πάντα», ανέφερε, προφανώς αναφερόμενος στο Ισλαμαμπάντ, το οποίο —μεταξύ άλλων— έχει κατηγορήσει επανειλημμένα ότι παίζει διπλό παιγνίδι στον πόλεμο που διαρκεί 12 χρόνια.