ΚΟΣΜΟΣ

Μακέιν και Γκρέιαμ θα καταψηφίσουν την στρατιωτική επέμβαση

Μακέιν και Γκρέιαμ θα καταψηφίσουν την στρατιωτική επέμβαση

Οι γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκρέιαμ δήλωσαν σήμερα ότι δεν θα υποστηρίξουν την ανάληψη περιορισμένης δράσης εναντίον της Συρίας, εάν αυτή δεν αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου.

«Δεν μπορούμε καλή τη πίστη να υποστηρίξουμε μεμονωμένα στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία τα οποία δεν αποτελούν τμήμα μιας συνολικής στρατηγικής που μπορεί να μεταβάλει την ισορροπία στο πεδίο της μάχης, επιτυγχάνοντας το διακηρυγμένο στόχο της απομάκρυνσης από την εξουσία του (προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ) Άσαντ και δίνοντας τέλος σε αυτή τη σύρραξη, η οποία αποτελεί μια μεγεθυνόμενη απειλή για την εθνική μας ασφάλεια», ανέφεραν οι δύο Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί, οι οποίοι θεωρούνται ιέρακες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε μια κοινή τους ανακοίνωση.

Ο Μακέιν δήλωσε σε εκπομπή του NBC ότι τα σχέδια του Ομπάμα για την ανάληψη περιορισμένης δράσης αποτελούν «ντροπή». «Ο πρόεδρος κατά τα φαινόμενα θέλει να γίνει μια διακοσμητική επιδρομή, να εκτοξευτούν λίγοι πύραυλοι και μετά να πει: "Λοιπόν, αυτό ήταν, αντιδράσαμε"», είπε ο Μακέιν, καλεσμένος στην εκπομπή του Τζέι Λένο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο αυτό.

«Αυτός είναι ο ίδιος πρόεδρος ο οποίος, πριν από δύο χρόνια, είχε δηλώσει πως ο Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να φύγει. Είναι επίσης ο ίδιος πρόεδρος ο οποίος είπε ότι θα υπήρξε μια κόκκινη γραμμή εάν χρησιμοποιούσαν χημικά όπλα», πρόσθεσε. «Μήπως αυτή η γραμμή είχε χαραχθεί με αόρατο μελάνι; Δεν ξέρω. Αλλά πρέπει να τηρούμε το λόγο μας», τόνισε ο Μακέιν, αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008.

Επιπλέον, ο 77χρονος Μακέιν κάλεσε ξανά να εξοπλιστούν οι Σύροι αντάρτες.

Διαβάστε επίσης:

Αισιοδοξία του Λευκού Οίκου για έγκριση στρατιωτικής δράσης

Συρία: Διαβεβαιώσεις από Ολάντ σε Ομπάμα

Μετά τις 9 Σεπτεμβρίου η συζήτηση στο Κογκρέσο

Συρία-Την έγκριση του κογκρέσου θα ζητήσει ο Ομπάμα

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη Ομπάμα και Ολάντ

Συρία: Στις ΗΠΑ στραμμένα όλα τα βλέμματα

Το 65% των Γάλλων λέει «όχι» σε στρατιωτική δράση στη Συρία

Συρία: Αύριο συνεδριάζουν οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών

Επικρίσεις Μέρκελ κατά Ρωσίας - Κίνας για τη στάση τους στη Συρία

Στη Βηρυτό οι επιθεωρητές του ΟΗΕ