Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση δίνει υψηλό ποσοστό στη Μαρίν Λε Πεν

Newsbomb

Νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα France Soir και δίνει υψηλά ποσοστά της τάξης του 21-22% στην η...

Νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα France Soir και δίνει υψηλά ποσοστά της τάξης του 21-22% στην η Μαρίν Λε Πεν, η οποία και ηγείται της ακροδεξιάς στη Γαλλία, για το πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, η Μαρίν Λε Πεν καταλαμβάνει την τρίτη θέση, πίσω από τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος προηγείται με το 29%, τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί που εξασφαλίζει 23% έως 24% των ψήφων, την πρώτη γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί (24%) και τον πρώην πρώτο γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ (23%).

Σε περίπτωση που η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2007, εξασφάλιζε το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η Μαρίν Λε Πεν θα καταλάμβανε τη δεύτερη θέση (22%) πίσω από τον Νικολά Σαρκοζί (24%) , αλλά μπροστά από τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ (19%).

Οι δημοκοπήσεις Harris-Interactive που δημοσιεύθηκαν το σαββατοκύριακο έφερναν τη Μαρίν Λε Πεν επικεφαλής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών με βάση διαφορετικά σενάρια, δημιουργώντας πολιτική αναταραχή στην Γαλλία.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved