ΚΟΣΜΟΣ

Στις ΗΠΑ για ιατρικές εξετάσεις η Σόνια Γκάντι

Στις ΗΠΑ για ιατρικές εξετάσεις η Σόνια Γκάντι

Η πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Ινδίας, Σόνια Γκάντι, θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για ιατρικές εξετάσεις, είδηση που γίνεται γνωστή μία εβδομάδα μετά την πρώτη της εισαγωγή σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί.


Σύμφωνα με στέλεχος του κόμματός της, πρόκειται για ένα προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού.

Η 66χρονη Γκάντι μετέβη στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2011 για μια επέμβαση για την οποία τίποτε δεν έγινε γνωστό. Σύμφωνα με τον Τύπο, επρόκειτο για καρκίνο.

Την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο όταν εκδήλωσε πυρετό. Πληροφορίες για την υγεία της και την ιδιωτική της ζωή δημοσιοποιούνται εξαιρετικά σπάνια.

Η ινδικής καταγωγής Ιταλίδα επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2010 για τέταρτη θητεία πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου ενισχύοντας όσο ποτέ τον ρόλο της στην πολιτική σκηνή της χώρας. Είναι η χήρα του πρώην πρωθυπουργού Ρατζίβ Γκάντι που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 1991. Ο Γκάντι ήταν ο γιος της Ίντιρα Γκάντι, επίσης πρώην πρωθυπουργού που δολοφονήθηκε το 1984 και η ίδια ήταν κόρη ενός εκ των πατέρων της ανεξαρτησίας της Ινδίας, του Τζαβαχαρλάλ Νεχρού.

Διαβάστε επίσης:

Ινδία: Εξιτήριο πήρε η Σόνια Γκάντι