ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Διαστρεβλώθηκε η δήλωση Ραφσαντζανί για τη Συρία

Ιράν: Διαστρεβλώθηκε η δήλωση Ραφσαντζανί για τη Συρία

Διέψευσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ότι ο πρώην πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση της Συρίας για τη χρήση χημικών όπλων.


Εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι «οι δηλώσεις (του Ραφσαντζανί) διαστρεβλώθηκαν και το γραφείο του τις διέψευσε».

Αρχικά, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ILNA είχε μεταδώσει πως ο Ραφσαντζανί δήλωσε ότι τα συριακά τακτικά στρατεύματα έκαναν χρήση χημικών όπλων εναντίον του ίδιου του λαού τους—κάνοντας μία τοποθέτηση η οποία προκάλεσε κατάπληξη σε πολλούς, με δεδομένη τη στενή συμμαχία της Τεχεράνης με την Δαμασκό. Μερικές ώρες αργότερα όμως το ILNA αντικατέστησε αυτό το τηλεγράφημα με ένα άλλο, στο οποίο ο πρώην πρόεδρος δεν εμφανίζεται να επιρρίπτει την ευθύνη σε κάποια πλευρά για την επίθεση.

Ο Ραφσαντζανί, διευκρίνισε το γραφείο του, αναφερόταν στις προετοιμασίες των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για ένα στρατιωτικό πλήγμα που θα τιμωρήσει την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για την επίθεση με χημικά όπλα για την οποία η Δύση επιρρίπτει την ευθύνη στο καθεστώς.

Διαβάστε επίσης:

Η Βρετανία εξήγαγε χημικά στη Συρία