ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στην Αυστρία με 55χρονο λαθροκυνηγό

Θρίλερ στην Αυστρία με 55χρονο λαθροκυνηγό

Γιγαντιαία επιχείρηση της αυστριακής αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένας ένοπλος, ο οποίος αφού σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τον οδηγό ενός ασθενοφόρου, έχει οχυρωθεί στο αγρόκτημά του στους πρόποδες των Άλπεων.


Ο άνδρας βρίσκεται ταμπουρωμένος στο αγρόκτημά του και πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του για λαθροθηρία.

Ένας αστυνομικός, το όχημα του οποίου είχε αρπάξει ο ένοπλος και μέχρι τώρα θεωρούνταν ότι τον κρατά όμηρο, είναι μεταξύ των νεκρών. Η σορός του βρέθηκε στο αγρόκτημα του ενόπλου στο Γκρόσπριλ, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βιέννης, σημείωσε η αστυνομία.

Μέχρι στιγμής οι διαπραγματευτές έχουν δυσκολευθεί να επικοινωνήσουν με τον 55χρονο δράστη.

Το χρονικό

Νωρίς σήμερα το πρωί η αστυνομία είχε στήσει οδόφραγμα σε ένα δάσος κοντά στην πόλη Άναμπεργκ σε μια προσπάθεια να συλλάβει έναν άγνωστο λαθροθήρα που καταζητούνταν στην περιοχή.

Ο δράστης έσπασε με το αυτοκίνητό του το οδόφραγμα, πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και χτύπησε έναν εξ αυτών.

Όταν στο σημείο έφτασε ένα ασθενοφόρο για να παραλάβει τον αστυνομικό, ο ένοπλος τραυμάτισε θανάσιμα τον οδηγό του.

«Εξαιτίας του συμβάντος, η επιχείρηση διάσωσης του αστυνομικού μπόρεσε να ολοκληρωθεί αργότερα με θωρακισμένο όχημα», δήλωσε ο Ρόλαντ Σέρσερ, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ο ύποπτος στη συνέχεια διέφυγε πεζός, αλλά σύντομα συνάντησε ένα αστυνομικό όχημα και δύο αστυνομικούς. Σκότωσε τον έναν από αυτούς και πήρε το αυτοκίνητο.

Ο δεύτερος αστυνομικός βρέθηκε αργότερα νεκρός στο όχημα στο αγρόκτημα του δράστη.

Η αστυνομία ερευνά αν ο ένοπλος ευθύνεται για το παράνομο κυνήγι οκτώ αρσενικών ελαφιών, τα πτώματα των οποίων είχαν βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο δάσος με κομμένα τα κεφάλια.