ΚΟΣΜΟΣ

Η εποχή του «Καλάσνικοφ» συνεχίζεται...

Η εποχή του «Καλάσνικοφ» συνεχίζεται...

Στη ρωσική πόλη Ιζέβσκ άρχισε να εργάζεται η εταιρεία «Καλάσνικοφ».Το πασίγνωστο σήμα συνένωσε τις μηχανολογικές δυνατότητες και το παραγωγικό δυναμικό των καλύτερων επιχειρήσεων της βιομηχανίας ελαφρών πυροβόλων όπλων της Ρωσίας.

Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην εταιρεία ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα δει τα νέα μοντέλα οπλικού εξοπλισμού και θα γνωριστεί με ορισμένα στάδια παραγωγής όπλων.

Το αυτόματο Καλάσνικοφ δεν χρειάζεται συστάσεις. Στην οπλική βιομηχανία αποτελεί μια ολόκληρη εποχή. Η εποχή αυτή άρχισε ακόμα στα τέλη της δεκαετίας του ‘40 και θα διαρκέσει, κατά τη γνώμη των κορυφαίων ειδικών, όχι λιγότερο από εκατό χρόνια. Καλείται να δικαιολογήσει αυτή την πρόβλεψη ακριβώς η νέα ρωσική εταιρεία «Καλάσνικοφ». Για την ίδρυσή της μίλησε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζιν. Η ιδέα αυτή υποστηρίχτηκε από τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ξακουστός σε όλο τον κόσμο σχεδιαστής και κατασκευαστής Μιχαήλ Καλάσνικοφ, ο οποίος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο Ιζέβσκ, συμφώνησε να δώσει στην εταιρεία το όνομά του.