ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ:Συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων ζητά η μητέρα του μακελάρη

ΗΠΑ:Συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων ζητά η μητέρα του μακελάρη

Η μητέρα του κατηγορούμενου για την πολύνεκρη επίθεση στο Νέιβι Γιαρντ, του Άαρον Αλέξις, ζήτησε χθες συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και δήλωσε ότι δεν μπορεί να εξηγήσει το κίνητρο του γιου της, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον των υπαλλήλων σε ένα κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσιγκτον.


"Δεν γνωρίζω γιατί έκανε αυτό που έκανε και ποτέ δεν θα μπορέσω να τον ρωτήσω γιατί. Ο Άαρον βρίσκεται τώρα σε ένα μέρος, όπου δεν μπορεί να βλάψει κανέναν και γι αυτό χαίρομαι", ανέφερε η Καθλίν Αλέξις από το σπίτι της στη Νέα Υόρκη σε μαγνητοφωνημένο ηχητικό της μήνυμα στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

"Προς τις οικογένειες των θυμάτων, λυπάμαι τόσο μα τόσο πολύ γι' αυτό που συνέβη. Ραγίζει η καρδιά μου", είπε η ίδια.
Και τα 12 θύματα, ηλικίας από 43 έως 73 ετών, ήταν άμαχοι οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας βρίσκονταν μέσα στο κτίριο γραφείων του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον.

Ο 34χρονος Αλέξις έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

Το κίνητρό του παραμένει άγνωστο, αλλά όπως προέκυψε από τις πρώτες έρευνες, υπήρχαν ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Το τελευταίο διάστημα ο Αλέξις εργαζόταν ως ειδικός σε θέματα πληροφορικής για έναν υπεργολάβο που είχε αναλάβει να εγκαταστήσει το εσωτερικό δίκτυο του Πολεμικού Ναυτικού και των Πεζοναυτών. Για τον λόγο αυτό, είχε λάβει "εξουσιοδότηση ασφαλείας προσωπικού" για να μπαίνει και να εργάζεται στο κτίριο 197, όπου το πρωί της Δευτέρας άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.