ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Είχε συγκατοίκους στο σπίτι του... 850 φίδια

ΣΟΚ: Είχε συγκατοίκους στο σπίτι του... 850 φίδια

Παράνομη επιχείρηση στο σπίτι του διατηρούσε ένας Νεοϋορκέζος, που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να κρατά παράνομα στο γκαράζ του σπιτιού του, 850 φίδια, μεταξύ των οποίων και 2 πύθωνες Βιρμανίας μήκους 1,8 μέτρων.


Ο Ρίτσαρντ Παρινέλο, κρατούσε τα φίδια στο γκαράζ του σπιτιού του, στοιβαγμένα σε κλουβιά και στη σωστή θερμοκρασία, σύμφωνα με τον επικεφαλή της αστυνομίας.

Οι πύθωνες Βιρμανίας είναι παράνομοι στη Νέα Υόρκη γι΄ αυτό και μεταφέρθηκαν σε άσυλο στη Μασαχουσέτη, ενώ τα υπόλοιπα φίδια παραμένουν ακόμη στο γκαράζ, σύμφωνα με τον Τζακ Κρίγκερ, διευθυντή επικοινωνίας της πόλης.

«Ήταν μια καλοσυντηρημένη εγκατάσταση, πολύ καθαρή και οργανωμένη, ουσιαστικά ήταν μια επιχείρηση» δήλωσε ο Κρίγκερ.

Ο Παρινέλο διατηρούσε μια ηλεκτρονική ιστοσελίδα, που διαφήμιζε μια συλλογή από πύθωνες και φίδια σφιγκτήρες διαθέσιμα προς πώληση τόσο ετνός της χώρας όσο και διεθνώς.

Μυστικός πράκτορας μίλησε με τον Παρινέλο, όταν άρχισαν οι έρευνες, και υποστήριξε πως διατηρούσε φίδι, χελώνες και αυγά χελώνας αποθηκευμένα, έτοιμα προς πώληση αξίας 500.000 δολαρίων.

Ο Παρινέλο δεν συνελήφθη και δε θα κατηγορηθεί για εγκληματική δραστηριότητα, γιατί διατηρούσε απλά μια επιχείρηση στην κατοικία του σε κατοικημένη περιοχή, που αποτελεί παραβίαση του αστικού κώδικα.