ΚΟΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πατριάρχη Βουλγαρίας στο Φανάρι

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πατριάρχη Βουλγαρίας στο Φανάρι

Ο νέος πατριάρχης της Εκκλησίας της Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, ολοκλήρωσε σήμερα την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιούσε από την περασμένη Παρασκευή στο Φανάρι.

Κορύφωση της επίσκεψης ήταν το Πατριαρχικό συλλείτουργο που ετελέσθη στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου και στο οποίο συμμετείχαν οι συνοδοί Ιεράρχες του πατριάρχη Νεοφύτου και συγκεκριμένα ο μητροπολίτης εν ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία Ιωσήφ, ο μητροπολίτης Δοροστόλου Αμβρόσιος και οι επίσκοποι Στοβίου Ναούμ, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, και Ζνεπόλεως Ιωάννης. Επίσης οι μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Ικονίου Θεόληπτος και Κυδωνιών Αθηναγόρας.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Φανάρι προσθέτει ακόμα «ότι παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι μητροπολίτες Θεοδωρουπόλεως Γερμανός και Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, 'Αρχοντες Οφφικίαλοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο πρέσβης Νικόλαος Ματθιουδάκης, γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, ο γενικός πρόξενος της Βουλγαρίας στην Πόλη Αλέξανδρος Βέλεβ, ο δήμαρχος Πατρέων Ιωάννης Δημαράς, ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Βουλγαρικής Παροικίας στην Πόλη, Βασίλειος Λιάζε και πλήθος πιστών και προσκυνητών από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Το απόγευμα της Κυριακής οι δύο Προκαθήμενοι, μαζί με τους συνοδούς τους μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στη νήσο Χάλκη, όπου είναι και η «σιωπηλή» ιστορική Θεολογική Σχολή. Στην είσοδο της Ιεράς Μονής τους υποδέχθηκαν οι μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Απόστολος, πρόεδρος της Εφορείας της Ιεράς Μονής, και Προύσης Ελπιδοφόρος, ηγούμενος της Μονής, και στη συνέχεια παρακολούθησαν την συναυλία που πραγματοποιήθηκε στους κήπους του Μοναστηριού με την συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Τουρκία».