ΚΟΣΜΟΣ

Αμπάς:Τελευταία ευκαιρία για μια δίκαιη λύση του Μεσανατολικού

Αμπάς:Τελευταία ευκαιρία για μια δίκαιη λύση του Μεσανατολικού

Στόχος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είναι να συναφθεί μια οριστική συμφωνία με το Ισραήλ, όπως τόνισε ο ίδιος κατά την ομιλία του στην 68η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Ο στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη και οριστική συμφωνία και μια συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στα κράτη της Παλαιστίνης και του Ισραήλ που θα επιλύσει όλα τα εκκρεμή προβλήματα και θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα», ανέφερε ο Αμπάς.

Δεσμευόμενος να διαπραγματευθεί με «ανοικτό πνεύμα» και «αποφασιστικότητα», ο Αμπάς αξίωσε να δοθεί ένα τέλος στην ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι έτοιμη να καταδικάσει και να σταματήσει κάθε πρωτοβουλία, η οποία πλήττει τις διαπραγματεύσεις και εδώ αναφέρομαι πρωτίστως στη συνέχιση της ανέγερσης εποικισμών στην παλαιστινιακή γη, ιδίως στην Ιερουσαλήμ», τόνισε ο Αμπάς.

Καταλήγοντας ανέφερε πως ο χρόνος εξαντλείται και ότι «οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μοιάζουν να είναι η τελευταία ευκαιρία για να καταλήξουμε σε μια δίκαιη λύση».