ΚΟΣΜΟΣ

Τη «Λευκή χήρα» αναζητά η Ιντερπόλ

Τη «Λευκή χήρα» αναζητά η Ιντερπόλ

Μετά από αίτημα των κενυατικών αρχών, η Interpol εξέδωσε χθες διεθνές ένταλμα σύλληψης για την βρετανίδα Σαμάνθα Λέθγιουάϊτ, η οποία είναι γνωστή ως "Λευκή χήρα". Όμως δεν την εμπλέκουν με την αιματηρή επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, που έγινε πριν λίγες ημέρες όπου σκοτώθηκαν 67 άνθρωποι.


Η 29χρονη βρετανίδα χρησιμοποιεί και το όνομα Νάταλι Γουέμπ, όπως αναφέρει η Interpol, και καταζητείται στην Κένυα για κατοχή εκρηκτικών και συνωμοσία για τη διάπραξη εγκλήματος. Οι κατηγορίες αυτές εκκρεμούν από τον Δεκέμβριο του 2011 και αφορούν την εμπλοκή της σε σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων στην Κένυα.

Η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ είναι μητέρα τριών παιδιών και ο σύζυγός της ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που πήραν μέρος στις επιθέσεις στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005.

Την ίδια ώρα, στην Κένυα αγνοούνται δεκάδες άνθρωποι ενώ σήμερα ήλθαν στο φως νέα ντοκουμέντα από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο. Στις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, το πάρκινγκ που βρισκόταν στον τελευταίο όροφο του κτιρίου έχει γκρεμιστεί, συμπαρασύροντας και άλλους ορόφους, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν από τα ερείπια πολλοί άνθρωποι.
Η σομαλική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που ευθύνεται για το μακελειό, επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες ότι οι ένοπλοι ξεχώρισαν τους Μουσουλμάνους και τους άφησαν να φύγουν, ενώ πυροβόλησαν τους υπόλοιπους ή τους κράτησαν ομήρους.