ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες φονικές επιθέσεις

Ιράκ: Συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες φονικές επιθέσεις

Νέα βίαια συμβάντα καταγράφηκαν σε πολλά σημεία στο Ιράκ, που ο μέχρι στιγμής απολογισμός τους είναι τουλάχιστον 11 νεκροί, όπως βεβαιώνουν, από κοινού, πηγές του χώρου της ασφάλειας καθώς και ιατρικές.

Ανατινάχθηκαν τρείς κατοικίες όπου διέμεναν αστυνομικοί και στρατιώτες, τα ξημερώματα σήμερα βορείως της Βαγδάτης, στην πόλη Ταρμίγια, νεκροί είναι και οι τέσσερις συνολικώς ένοικοι, ενώ υπάρχουν και 15 τραυματίες περίοικοι.

Πολύ βορειότερα, στο Μπαϊτζί, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την Βαγδάτη, ισχύει η απαγόρευση νυκτερινής κυκλοφορίας μετά την έκρηξη βόμβας από την οποία σκοτώθηκε άντρας και την επίθεση σε σημείο οδικού ελέγχου--ο απολογισμός εν προκειμένω ήταν ένας στρατιώτης νεκρός, δύο επιτιθέμενοι επίσης.

Εξάλλου, στην αγορά της Ναχραουάν, νοτίως της Βαγδάτης, ο απολογισμός της έκρηξης αυτοσχέδιου βομβιστικού μηχανισμού είναι ένας νεκρός, οκτώ τραυματίες.

Ακόμα δύο νεκροί καταγράφηκαν μετά ισάριθμες επιθέσεις στην περιφέρεια της Μπακούμπα, αλλά και της πρωτεύουσας.

Κατόπιν όλων αυτών, μόνον τον Σεπτέμβριο οι νεκροί μετά από βίαια συμβάντα στο Ιράκ ανέρχονται πλέον "σχεδόν στους 750", όπως αναφέρουν πηγές της ιρακινής ασφάλειας μιλώντας σήμερα ανωνύμως στο Γαλλικό πρακτορείο --αριθμός νεκρών που συγκρίνεται με τους πολύ υψηλούς, μηνιαίως, της διετίας 2006-2007, οπότε η χώρα διολίσθησε σε οιωνεί εμφυλιοπολεμική κατάσταση στο πλαίσιο της αιματηρής αναμέτρησης των σουνιτών με τους σιίτες.