ΚΟΣΜΟΣ

Δεν έγινε απόπειρα απαγωγής της πρέσβειρας της Γερμανίας

Δεν έγινε απόπειρα απαγωγής της πρέσβειρας της Γερμανίας

Οι αρχές της Υεμένης διέψευσαν σήμερα ότι σημειώθηκε απόπειρα απαγωγής της πρέσβειρας της Γερμανίας στην Σαναά, αλλά επιβεβαίωσαν ότι ο σωματοφύλακάς της σκοτώθηκε.


Η πρέσβειρα Κάρολα Μίλερ-Χόλτκεμπερ «δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Υεμένη», ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.


Όμως «φαίνεται ότι ο σωματοφύλακάς της σκοτώθηκε προβάλλοντας αντίσταση σε μια απόπειρα απαγωγής του ιδίου», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Μια δυτική διπλωματική πηγή είχε κάνει λόγο για απόπειρα απαγωγής της πρέσβειρας της Γερμανίας στην Υεμένη. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Υεμένης από την πλευρά της είχαν ανακοινώσει την δολοφονία του σωματοφύλακά της στη συνοικία Χάντα, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της χώρας, όπου βρίσκονται οι περισσότερες πρεσβείες.


Η πρεσβεία της Γερμανίας ήταν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ανάμεσα σε εκείνες που είχε στοχοποιήσει η αλ Κάιντα και η είχε κλείσει για περίπου δεκαπέντε ημέρες τον Αύγουστο, όπως εξάλλου και άλλες διπλωματικές αντιπροσωπείες στην πρωτεύουσα της Υεμένης, εξαιτίας των φόβων περί διάπραξης μιας επίθεσης μεγάλης κλίμακας.


Στο μεταξύ άλλη δυτική διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ένας εργαζόμενους της UNICEF στην Υεμένη, υπήκοος Σιέρα Λεόνε, απήχθη από ένοπλους στα βόρεια της Σαναά.