ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Από φιλανθρωπική οργάνωση θα αποζημιωθούν τα θύματα πολέμου!

ΗΠΑ: Από φιλανθρωπική οργάνωση θα αποζημιωθούν τα θύματα πολέμου!

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ δήλωσε χθες ότι οι οικογένειες των στρατιωτικών που έπεσαν στο πεδίο της μάχης θα λάβουν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις λόγω θανάτου, οι οποίες είχαν μπλοκαριστεί εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας μέρους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, χάρη σε μια συμφωνία που επετεύχθη με μια ιδιωτική φιλανθρωπική οργάνωση.


Ο Χέιγκελ έκανε την ανακοίνωση αυτή αφού παρευρέθηκε σε τελετή που έγινε στην μνήμη τεσσάρων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν την Κυριακή, οι σοροί των οποίων μεταφέρθηκαν χθες στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε δώσει εντολή να ρυθμιστεί το πρόβλημα αυτό εντός της ημέρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Τζέι Κάρνεϊ, ο οποίος είχε σημειώσει ότι ο πρόεδρος "είχε ενοχληθεί" πολύ από την είδηση αυτή.

Το Πεντάγωνο δεν ήταν σε θέση να καταβάλει το εφάπαξ ποσό των 100.000 δολαρίων λόγω του θανάτου των στρατιωτών στις οικογένειές τους κατά την διάρκεια της διακοπής της λειτουργίας μέρους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τους Νιου Γιορκ Τάιμς, κάθε οικογένεια αναμένεται φυσιολογικά να λάβει αποζημίωση 100.000 δολαρίων, επιδόματα στέγασης και η κηδεία των στρατιωτών να γίνει δημοσία δαπάνη.

Ρoή Ειδήσεων