ΚΟΣΜΟΣ

Ρατσιστής αφαιρεί όλα τα ναζιστικά τατουάζ (vid)

Ρατσιστής αφαιρεί όλα τα ναζιστικά τατουάζ (vid)

Τα τατουάζ που κάποτε κοσμούσαν το πρόσωπο και το σώμα του Μπαιρον Γουίντνερ αντικατόπτριζαν το μίσος που φώλιαζε στην καρδιά του. Ο Αμερικανός υπήρξε γνωστός ως ένας από τους πιο βίαιους και ακραίους ναζιστές σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δήλωνε περήφανος για τις ρατσιστικές του πεποιθήσεις.

Ο Γουίντνερ, μετά από 25 εγχειρίσεις μέσα σε διάστημα 16 μηνών εξαφάνισε κάθε σημάδι του παρελθόντος από το πρόσωπό του με την ελπίδα να αρχίσει τη ζωή του απ΄την αρχή. Τώρα είναι ένας νομοταγής πολίτης, ευτυχισμένος πατέρας, σύζυγος και ενεργό μέλος της κοινότητάς του.

Το ζευγάρι, πρώην μέλη του εθνικιστικού κινήματος της Εθνικής Συμμαχίας (National Alliance) και ιδρυτές της συμμορίας σκίνχεντ Vinlanders, μετά το γάμο του το 2006 αποφάσισε να βάλει τέλος στο ρατσιστικό παρελθόν του, να εγκατασταθεί σε μια φιλήσυχη γειτονιά και να στήσει το δικό της σπιτικό. Κι όμως το παρελθόν ήταν πάντα παρόν, με τα κτηνώδη τατουάζ και τα σύμβολα του μίσους να κραυγάζουν σε όλο του το σώμα.

Το ζευγάρι αναζήτησε λύσεις στο διαδίκτυο για την αφαίρεση των τατουάζ ωστόσο η απομάκρυνσή τους από την περιοχή του προσώπου θεωρείται εξαιρετικά σπάνια και ελάχιστοι γιατροί θα αναλάμβαναν μια τέτοια περίπλοκη εγχείρηση. Έτσι, ο Γουίντερ θεώρησε ότι θα έβρισκε τη λύτρωση μέσω σπιτικών συνταγών: «Ημουν απόλυτα έτοιμος να περιλούσω το πρόσωπό μου με οξύ», εξομολογείται.

Η σύζυγός του όντας σε απόγνωση, έκανε κάτι που κάποτε θεωρούσε αδιανόητο. Απευθύνθηκε σε έναν μαύρο άντρα που κατά το παρελθόν αποτελούσε τον νούμερο ένα εχθρό της: Τον Ντάριλ Λιμοντ Τζέκινς που ηγείται μιας αντιρατσιστικής ομάδας με έδρα τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Ο ακτιβιστής, ο οποίος θεωρείται μεγάλο αγκάθι για τους ναζιστές της «λευκής υπεροχής», θέλησε να βοηθήσει το ζευγάρι κοινοποιώντας το πρόβλημά τους στο διαδίκτυο.

Ο ακτιβιστής πρότεινε στον Γουίντνερ να επισκεφτεί έναν πρώην οπαδό του ναζισμού που είχε εγκαταλείψει περίφημα το κίνημα το 1996, και έκτοτε συμμετείχε σε αντιρατσιστικές οργανώσεις. Μέσω μιας αλυσίδας ανθρώπων, ο Μπαιρον Γουίντνερ κατάφερε να βγει από το αδιέξοδο και μετά από πολυετή αναζήτηση, ρατσιστικές απειλές προς το πρόσωπό του και άγριων επιθέσεων για το ναζιστικό του παρελθόν, κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην κοινωνία απαλλαγμένος από τις «ουλές» του μίσους.

Δείτε το βίντεο