ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Δημοσιεύθηκε ψήφισμα των Τσάμηδων πριν την επίσκεψη Βενιζέλου

Αλβανία: Δημοσιεύθηκε ψήφισμα των Τσάμηδων πριν την επίσκεψη Βενιζέλου

Από την αλβανική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πριν από την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, δημοσιοποιήθηκε το ψήφισμα του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων – PDIU, το οποίο αναφέρεται στην επίλυση του «ζητήματος των Τσάμηδων».

Στην πραγματικότητα –συνεχίζει το κείμενο- το ψήφισμα είναι το ίδιο με αυτό των εκλογών της 23ης Ιουνίου και της 20ης Ιουνίου, αντίστοιχα, του τρέχοντος έτους.

Η ηγεσία των Αλβανοτσάμηδων επιδιώκει να επιστήσει την προσοχή στην ύπαρξη αυτού του ψηφίσματος, την παραμονή της επίσκεψης του Βενιζέλου στα Τίρανα.

Ο εκπρόσωπος του PDIU, Ardi Bido, προτίμησε να μην σχολιάσει στην «Gazeta Shqiptare» για τους λόγους της δημοσίευσης, 48 ώρες πριν την επίσκεψη του Έλληνα ανώτερου διπλωμάτη.

Το ψήφισμα των Τσάμηδων της Αλβανίας, ήρθε στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διότι η πλειοψηφία που υπήρχε κατά το παρελθόν στην αλβανική Βουλή, έχει αλλάξει.

Για το ζήτημα των τσάμηδων υπάρχει, ήδη, ένα ψήφισμα που εγκρίθηκε από την αλβανική Βουλή στις 8 Απριλίου 2004, το οποίο όμως τέθηκε σε ισχύ στις 20 Ιουνίου του 2013.

Μάλιστα, ο επικεφαλής και εμπνευστής αυτού του ψηφίσματος, Σπετίμ Ίντριζι, δήλωσε ότι η δημοσίευσή του τώρα αποσκοπεί να υπενθυμίσει στους Έλληνες, ότι το ζήτημα των τσάμηδων πρέπει να επιλυθεί.