ΚΟΣΜΟΣ

Γειτονιά βιαστών το Κλίβελαντ

Γειτονιά βιαστών το Κλίβελαντ

Μετά τη σύλληψη του Άριελ Κάστρο, του ανθρώπου που κατηγορείτο για την απαγωγή, το βιασμό και την κακομεταχείριση τριών γυναικών στο Κλίβελαντ του Οχάιο, ένα ακόμα άνδρας από την ίδια γειτονιά θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου με τις κατηγορίες για το βιασμό και τη δολοφονία δύο γυναικών, ανακοίνωσαν την Παρασκευή αξιωματούχοι του FBI.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν την Πέμπτη στον Ελίας Ασεβέδο, 49 ετών, για την απαγωγή, το βιασμό και τη δολοφονία της 30χρονης γειτόνισσάς του, Πάμελα Πέμπερτον, η οποία βρέθηκε στραγγαλισμένη το 1994 και μίας ακόμα 18χρονης εγκύου, της Κριστίνα Άντκινς, της οποίας τα ίχνη είχαν εξαφανιστεί από το 1995. Ο Ασεβέδο κατηγορείται επίσης για το βιασμών δύο ανήλικων κοριτσιών, 8 και 11 ετών.

«Μετά τη σύλληψη του Κάστρο, οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν και πολλοί άνθρωποι ανακρίθηκαν ξανά, ενώ υπήρχε αυξημένο ενδιαφέρον για τις υποθέσεις των δύο εξαφανισμένων γυναικών», δήλωσε η εκπρόσωπος του FBI, Βίκυ Άντερσον.

Ο Ασεβέδο, ο οποίος ζούσε στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με τον Κάστρο, συνελήφθη τον Ιούνιο στην οδό Σίμουρ Άβενιου. Οι αρχές είχαν ανακαλύψει ότι ο άνδρας είχε καταδικαστεί παλαιότερα για βιασμό, ωστόσο δεν είχε δηλώσει στην αστυνομία τη νέα διεύθυνση στην οποία διέμενε.

Ο Ασεβέδο ομολόγησε στις δολοφονίες, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχές δεν θα επιδιώξουν τη θανατική ποινή, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της επαρχίας Κουγιαχόγκα.

Το κατηγορητήριο του Ασεβέδο περιλαμβάνει 115 κατηγορίες για απαγωγή και τουλάχιστον 173 κατηγορίες για το βιασμό των Άντκινς και Πέμπερτον αλλά και την επανειλημμένη σεξουαλική κακοποίηση των δύο ανήλικων κοριτσιών. Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για το βιασμό της συζύγου του αδελφού του.