ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας

Ιράκ: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας

Στις συντονισμένες επιθέσεις, βομβιστές αυτοκτονίας κάποιοι οδηγώντας παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα--επιτέθηκαν σε στόχους στην πόλη Ράβα, 260 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγδάτης, ενώ ένας άλλος καμικάζι ανατινάχθηκε σε πολυσύχναστο δρόμο της βόρειας πόλης Σαμάρα.

Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά ένοπλοι σουνίτες-- περιλαμβανομένων μελών της αλ Κάιντα πραγματοποιούν συχνά επιθέσεις εναντίον στόχων του τομέα ασφαλείας και άλλων στόχων που εργάζονται για την σιιτική κυβέρνηση.

Σε μία από τις επιθέσεις, ο βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το αυτοκίνητό του σε σημείο ελέγχου του κεντρικού δρόμου της Ράβα και ανατινάχθηκε, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Ρόιτερς, ενώ ένας άλλος επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα κι ένας τρίτος στην κατοικία του δημάρχου τραυματίζοντάς τον σοβαρά και σκοτώνοντας τρία άτομα.

Δύο άλλοι βομβιστές αυτοκτονίας φορώντας αστυνομικές στολές ανατινάχθηκαν μέσα στο κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της Ράβα σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον αντιπρόεδρό του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ενας καμικάζι ανατινάχθηκε κοντά στην κατοικία ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας στα νότια περίχωρα της Σαμάρα, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικών στο Ρόιτερς.

Ο δράστης οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του προς το συγκεντρωμένο πλήθος σε σημείο όπου νωρίτερα είχε σημειωθεί μικρότερη έκρηξη, κοντά στην κατοικία του ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας Νάσερ Νταγούντ.

Ο ίδιος απουσίαζε τη στιγμή της επίθεσης, αλλά οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες ήταν συγγενείς του, σύμφωνα με το Σώμα.