ΚΟΣΜΟΣ

Διαδικτυακό sex shop κατάλληλο για μουσουλμάνους

Διαδικτυακό sex shop κατάλληλο για μουσουλμάνους

Το πρώτο διαδικτυακό sexshop που προσφέρει στους χρήστες του Ίντερνετ προϊόντα "χαλάλ", δηλαδή "σύννομα" με τη μουσουλμανική θρησκεία, άνοιξε πρόσφατα στην Τουρκία, όπως αποκάλυψε σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Ο ιστότοπος του καταστήματος είναι ιδιαίτερα σοβαρός και λιτός στο σχεδιασμό του. Οι χρήστες καλούνται αμέσως να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ξεχωριστές ιστοσελίδες, μία για άνδρες και μία για γυναίκες που προσφέρουν η καθεμιά διαφορετικά προϊόντα για κάθε φύλο. Η σελίδα των γυναικών συμβολίζεται από το προφίλ μιας γυναίκας που φοράει μαντίλα.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά sex shop πάντως, το συγκεκριμένο δεν πουλάει αξεσουάρ και ερωτικά παιχνίδια, αλλά μόνο προφυλακτικά, κρέμες, διάφορα τζελ και λάδια για μασάζ.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, στόχος του είναι να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις που συνδέονται με το Ισλάμ το οποίο, όπως υποστηρίζουν, θεωρείται από πολλούς ως μια θρησκεία που "αντιτίθεται στη σεξουαλικότητα". Οι ίδιοι βεβαιώνουν ότι το Ισλάμ "ενθαρρύνει τη σεξουαλικότητα υπό ορισμένες συνθήκες" και ότι "η χρήση κάθε προϊόντος είναι σύννομη με το Ισλάμ".

Αυτός το "πρωτοποριακό" κατάστημα προσέλκυσε αμέσως την προσοχή των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και του τουρκικού Τύπου, όχι πάντα με ευνοϊκά σχόλια. Σε άρθρο της η εφημερίδα Ραντικάλ υποστηρίζει ότι αυτό το "καινοτόμο" sex shop στοχεύει στο εμπορικό κέρδος και όχι στην "εκπαίδευση" των Τούρκων σε σεξουαλικά θέματα.