ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αυξάνονται τα κρούσματα με τις δηλητηριώδεις αράχνες

Βρετανία: Αυξάνονται τα κρούσματα με τις δηλητηριώδεις αράχνες

Ο John Catlin έδωσε μάχη για τη ζωή του μετά το δάγκωμα δηλητηριώδους αράχνης και φοβόταν πως θα εξαναγκαζόταν να ακρωτηριάσει το πόδι του μετά την επίθεση της αράχνης. Να σημειωθεί ότι, η μόλυνση που προκάλεσε το δάγκωμα της αράχνης ήταν τόσο σοβαρή που ο 66χρονος υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια.

Όλα άρχισαν όταν ο Catlin έφτιαχνε τα ξύλα για τη φωτιά στο σπίτι του στο Κεντ. Αρχικά δεν έδωσε σημασία στο μικροσκοπικό δάγκωμα αλλά σύντομα άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Με έντονα ρίγη οδήγησε μέχρι το γιατρό όπου ίσα που πρόλαβε να φτάσει. Είχε τόσο υψηλό πυρετό που αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Αρχικά οι γιατροί πίστευαν πως είχε πάθει τροφική δηλητηρίαση όμως η κατάστασή του επιδεινωνόταν ραγδαία και τελικά διαγνώστηκε με μία σοβαρή λοίμωξη του δέρματος. Πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο προσπαθώντας να αναρρώσει και ακόμα δεν μπορεί να περπατήσει καλά.

Η περιπέτεια του Catlin δεν είναι καινούρια αλλά επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά με τέτοιου είδους αράχνες στη Βρετανία. Σύμφωνα με τη Daily Mail οι αράχνες αυτές, οι λεγόμενες false widow spider, εντοπίζονταν μόνο στο νότο της Αγγλίας αλλά πλέον εντοπίζονται φωλιές τους και στην Ουαλία και στη Σκωτία.

Οι ειδικοί πιθανολογούν πως η έκρηξη στον πληθυσμό τους συνδέεται με το υγρό καλοκαίρι και το κύμα ζέστης που ακολούθησε.