ΚΟΣΜΟΣ

Αναζητούνται επειγόντως νύφες... στα νησιά Φερόες

Αναζητούνται επειγόντως νύφες... στα νησιά Φερόες

Αν στην εικόνα του επίγειου παραδείσου δεν σας πειράζει να προσθέσετε λίγο κρύο και υγρασία, βρήκατε ήδη το μέρος: είναι τα Νησιά Φερόες και βρίσκονται ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Έχουν τη δική τους ποδοσφαιρική ομάδα, ο πρωθυπουργός τους είναι πρώην τερματοφύλακας της ομάδας αυτής, έχουν ησυχία, το καλοκαίρι όμορφη βλάστηση και άφθονα νερά... Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Γυναίκες! Το μόνον που δεν έχουν οι κάτοικοι των νησιών αυτών είναι γυναίκες. Και έτσι ψάχνουν να βρουν συζύγους να αποκατασταθούν.

Ένα ρεπορτάζ της δανέζικης τηλεόρασης αποκάλυψε το "πρόβλημα" του υπερπληθυσμού των ανδρών: είναι 2.000 περισσότεροι από τις γυναίκες, μεγάλη αναλογία αν σκεφτεί κανείς ότι ο συνολικός πληθυσμός είναι 48.500 κάτοικοι.

Μα πού πήγαν τα κορίτσια τους; Στη Δανία, τη Νορβηγία ή ακόμα τη Βρετανία για να σπουδάσουν και να βρουν δουλειά.

Οι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, ο πληθυσμός των νησιών θα έχει μειωθεί στις 37.000 κατοίκους.

Αρκετοί άνδρες ψάχνουν τη λύση στην "πρόσκληση" γυναικών από άλλες χώρες του πλανήτη. Ήδη, έχουν σπεύσει 200 γυναίκες από τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη.

Αν και δεν είναι σαφές αν οι γυναίκες αυτές πηγαίνουν στα νησιά προκειμένου να εργαστούν, κάποιοι γάμοι έχουν ήδη γίνει.

Ορισμένα ζευγάρια μίλησαν στην τηλεόραση της Δανίας, όπως ένας ντόπιος που παντρεύτηκε μια νεαρή γυναίκα από τις Φιλιππίνες. "Έχουμε αρκετά κοινά σαν λαοί, παρά την τεράστια απόσταση που μας χωρίζει" δήλωσε η 30χρονη κοπέλα.

Στη χώρα μας πριν μερικά χρόνια είχαμε το ντοκιμαντέρ - ριάλιτι Sugartown όπου νέοι αγρότες από τη Ζαχάρω αναζητούσαν νύφες και το δήμαρχο του χωριού να υπόσχεται ότι θα τους βρει...