ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία:Επίθεση χριστιανοδημοκρατών για τη σχέση με την Τουρκία

Αλβανία:Επίθεση χριστιανοδημοκρατών για τη σχέση με την Τουρκία

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Ναρντ Ντόκα, χαρακτήρισε «αίσχος», τόσο την «υποτελή» - όπως είπε - στάση των πρωθυπουργών Έντι Ράμα και Χ. Θάτσι όσο και των χαρακτηρισμό των Αλβανών ως «αδέρφια των Τούρκων», εκ μέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο κ. Ντόκα, πρώην σύμμαχος του Έντι Ράμα, χαρακτήρισε -στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης "Facebook"- τον Τ. Ερντογάν ως «νεο-οθωμανό», υπενθυμίζοντάς του ταυτόχρονα ότι «οι Αλβανοί αισθάνονται υπερήφανοι για τον ήρωά τους, τον Γεώργιο Καστριώτη».
«Η επίσκεψη του Ερντογάν στο Κόσοβο ήταν μία τάση υποτέλειας για την εξωτερική μας πολιτική, για τα οικονομικά συμφέροντα και τη στρέβλωση της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας» γράφει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο σχόλιο του στο Facebook που δημοσιεύουν τα αλβανικά ΜΜΕ.
Προσθέτει δε ότι «ο κ. Ράμα ήταν σε θέση να συμβάλει στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Κοσόβου, αλλά επέλεξε μαζί με το κ. Θάτσι, να καταθέσουν δημοσίως ότι το μέλλον μας είναι η Ανατολία, ότι η Τουρκία είναι ο στρατηγικός σύμμαχος μας! Αίσχος. Τι χυδαία, άνευ αξίας παζάρια!»
"Το φλερτ με τους Οθωμανούς εισβολείς - όπως λέει και ο Ισμαήλ Κανταρέ - ήταν η ασυγχώρητη αμαρτία των Αλβανών. Το φλερτ με τον Ερντογάν, ο οποίος θέλει να μεταφέρει την Τουρκία στα όρια της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι μία ασυγχώρητη αμαρτία για τους πολιτικούς μας» γράφει στο σχόλιό του ο Ναρντ Ντόκα.
Χθες οι τρεις πρωθυπουργοί Χασίμ Θάτσι, Έντι Ράμα και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στην Πρίστινα όπου παρέστησαν στα εγκαίνια του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της επαρχίας.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Πρόοδος στην Ευρώπη αλλά απαιτούνται και άλλα