ΚΟΣΜΟΣ

Μπαγίς: Κατηγορεί την Κύπρο για εμπόδια στην ένταξη στην ΕΕ

Μπαγίς: Κατηγορεί την Κύπρο για εμπόδια στην ένταξη στην ΕΕ

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, κατηγόρησε την Κύπρο για εμπόδια στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προηγουμένως η ΕΕ συμφώνησε να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της, στην Άγκυρα.

Ο Μπαγίς δήλωσε σε συνέντευξή του στο Associated Press ότι η αργή πρόοδος στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας, στην Ένωση, δημιουργεί μια αμφιβολία εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει, πράγματι, την ένταξη της.

«Φυσικά είμαστε πολύ απογοητευμένοι και μερικές φορές αμφιβάλουμε για την ειλικρίνεια ορισμένων ευρωπαϊκών φορέων λήψης αποφάσεων», είπε.

Ο Μπαγίς στη συνέχεια της συνέντευξής του δήλωσε ότι ορισμένες χώρες εξακολουθούν να τοποθετούν εμπόδια στην Τουρκία. Έχει εντοπιστεί η Κύπρος που εμποδίζει σε πολλά κεφάλαια των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για το νέο γύρο συνομιλιών Τουρκίας-ΕΕ, σημειώνοντας ότι η πρόοδος σε αυτές, θα ωφελήσει και τα δύο μέρη.

Ειδικότερα, ξεχώρισε τις συνομιλίες στο κεφάλαιο για την ενέργεια, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα διέλευσης για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.