ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημά τους χάλασε στη Σαχάρα

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημά τους χάλασε στη Σαχάρα

Περίπου 10 μετανάστες από το Νίγηρα έχασαν τη ζωή τους λόγω αφυδάτωσης και 50 ακόμα αγνοούνται, αφού το όχημα στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα στην έρημο Σαχάρα, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνήτης της βόρειας περιοχής του Νίγηρα, Αγκαντέζ.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ανθρώπων από τη Δυτική Αφρική που επιδιώκουν να φθάσουν στην Ευρώπη έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η διαδρομή που διασχίζει τη Σαχάρα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από πολλούς μετανάστες.

«Δυστυχώς 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το ένα από τα δύο οχήματα που κινούνταν στην περιοχή παρουσίασε βλάβη», δήλωσε ο κυβερνήτης της Αγκαντέζ, Γκάρμπα Μαϊκίντο. «Περίπου 50 ακόμα άνθρωποι αγνοούνται και μόνο 15 σώθηκαν από τις αρχές. Το πρόβλημα με τη μετανάστευση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την περιοχή», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο δήμαρχος της πόλης Άρλιτ δήλωσε ότι οι επιζήσαντες ειδοποίησαν τις αρχές σχετικά με το περιστατικό. Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Σαχάρα με προορισμό την Αλγερία στα μέσα του Οκτωβρίου αλλά χωρίστηκαν στην αναζήτησή τους για την εύρεση νερού όταν το όχημά τους χάλασε, διευκρίνισε.

Τουλάχιστον 32.000 μετανάστες έχουν φτάσει εφέτος στη νότια Ευρώπη από την Αφρική.

Πρόσφυγες από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχουν προστεθεί στο κύμα των μεταναστών που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, αναφέρει το Ρόιτερς.