ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία:Με επιτυχία η εκτόξευση πυραύλων

Ρωσία:Με επιτυχία η εκτόξευση πυραύλων

Η Ρωσία προχώρησε σήμερα σε μια σειρά δοκιμαστικών εκτοξεύσεων πυραύλων μικρού και μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές με στόχο να επαληθεύσει την αποτελεσματικότητα εξοπλισμών που έχει από την σοβιετική εποχή.


Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πολλοί βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν με επιτυχία από τα υποβρύχια "Μπριάνσκ" και "Σβιάτοϊ Γκεόργκι Πομπεντόνοσετς", που βρίσκονται στις Θάλασσες του Μπάρεντς και του Οκχότσκ.
Οι χερσαίες δυνάμεις προχώρησαν επίσης στη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου Topol και ενός διηπειρωτικού πυραύλου Voyevod από θέσεις στη βόρεια και την κεντρική Ρωσία.
Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ ότι οι δύο πύραυλοι πέτυχαν τους στόχους τους στην χερσόνησο Καμτσάτκα της ρωσικής Άπω Ανατολής.
Ο στρατός προχώρησε επίσης στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iskander και Tochka-U όπως και στην δοκιμαστική εκτόξευση περίπου 15 πυραύλων S-300 και S-400 της αντιαεροπορικής άμυνας που η Ρωσία παράγει κυρίως για εξαγωγή.
Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που εξακολουθεί να πραγματοποιεί εκτοξεύσεις βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων έχοντας συγκεκριμένους στόχους στο πλαίσιο περιοδικών δοκιμών.

Διαβάστε επίσης:

Νέες δοκιμές πυραύλων από τη Ρωσία