ΚΟΣΜΟΣ

Στο τραπέζι αξιωματούχοι ΗΠΑ και Γερμανίας για τις παρακολουθήσεις

Στο τραπέζι αξιωματούχοι ΗΠΑ και Γερμανίας για τις παρακολουθήσεις

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Γερμανίας συναντήθηκαν την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν τις αναφορές σχετικά με τη συλλογή πληροφοριών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και την φερόμενη παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Κριστόφ Χιούσγκεν, Σύμβουλος των γερμανικών Υπηρεσιών Ασφαλείας και ο Γκούντερ Χέις, συντονιστής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, συναντήθηκαν με κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Σούζαν Ράις, η βοηθός του Ομπάμα σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας Λίσα Μονάκο, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ και ο αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Τζον Ίνγκλις.

«Οι συνομιλίες που είχαμε σήμερα έδωσαν την ευκαιρία και στις δύο πλευρές να ακουστούν και να καθορίσουμε από κοινού τον καλύτερο τρόπο για να συνεχιστεί ο διάλογος ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις και να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Κέιτλιν Χέιντεν, σημειώνοντας πως δεν υπήρχαν άλλες νέες ανακοινώσεις από τη συνάντηση.