ΚΟΣΜΟΣ

Το eBay απέσυρε τα ενθύμια του Ολοκαυτώματος

Το eBay απέσυρε τα ενθύμια του Ολοκαυτώματος

Ο διαδικτυακός ιστότοπος αγοραπωλησιών eBay ανακοίνωσε σήμερα πως αποσύρει τη διάθεση πάνω από 30 ενθυμημάτων του Ολοκαυτώματος, που πωλούνταν μέσω της ιστοσελίδας του και εξέφρασε τη συγγνώμη του για την ιδέα αυτής της δημοπρασίας.

«Λυπούμεθα βαθιά που προτάθηκαν τα αντικείμενα αυτά στο eBay και τα αποσύρουμε», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ιστότοπου.

«Δεν δεχόμαστε αυτού του είδους τα προϊόντα. Απασχολούμε χιλιάδες ανθρώπους για να βάζουν σε τάξη τον ιστότοπό μας και χρησιμοποιούμε εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας για να εντοπίζουμε τα προϊόντα που δεν προσήκουν να πωλούνται», διαβεβαίωσε η ίδια πηγή.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη που δεν σταθήκαμε στο ύψος της δεοντολογίας μας», επεσήμανε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως σε ένδειξη ειλικρινούς συντριβής, ο eBay δώρισε 30.000 ευρώ σε μία οργάνωση, της οποίας το όνομα δεν αποκάλυψε.

Η ανακοίνωση του eBay ακολούθησε την δημοσίευση ενός άρθρου στη βρετανική εφημερίδα Mail on Sunday, στο οποίο επισημαινόταν πως «δεκάδες» αντικείμενα του Ολοκαυτώματος βρίσκονταν προς πώληση στον ιστότοπο.

Μεταξύ των αντικειμένων αυτών περιλαμβανόταν και μία ριγωτή στολή κρατουμένου, όπως υποστηριζόταν, στο Άουσβιτς και η οποία επωλείτο προς 18.000 δολάρια (13.300 ευρώ), καθώς και Άστρα του Δαυίδ με την επιγραφή Jude (Εβραίος στα γερμανικά), που διατίθεντο έναντι 165 δολαρίων (122 ευρώ), όπως επεσήμαινε η εφημερίδα.

«Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς προτάθηκαν για πρώτη φορά τα αντικείμενα αυτά για να πωληθούν, όμως πραγματοποιούμε έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουμε σε ποιο σημείο απέτυχε η εφαρμογή των κανονισμών μας», ανακοίνωσε o eBay.

Διαβάστε επίσης: Πουλούσαν αντικείμενα από το Ολοκαύτωμα μέσω του eBay