ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή λεωφορείου: 10 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Ανατροπή λεωφορείου: 10 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν οι 20 από αυτούς σοβαρά από την ανατροπή ενός λεωφορείου.

Το βαρύ όχημα, που μετέφερε 80 επιβάτες, ανατράπηκε, σε μια ορεινή περιοχή, για λόγους που παραμένουν άγνωστοι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή Κάουκα, στη νοτιοδυτική Κολομβία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το όχημα μετέφερε πολύ μεγαλύτερο αριθμό επιβατών από την ικανότητά του, γεγονός που πιθανότατα προκάλεσε το δυστύχημα και ήδη διεξάγεται έρευνα θα πρέπει να ελέγχεται από μια έρευνα.

Αυτός ο τύπος του λεωφορείου δεν είναι συμβατικός αλλά ουσιαστικά ένα φορτηγό με προσαρμοσμένο ρυμουλκούμενο για τη μεταφορά εκτός των επιβατών και εμπορευμάτων. Το είδος αυτό είναι κοινό σε αγροτικές περιοχές και χρησιμοποιείται για την ταυτόχρονη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Κολομβία, άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με λεωφορείο στην επαρχία Τολίμα στο νότο της χώρας, και άλλοι πέντε σε ένα παρόμοιο τραγικό συμβάν στην περιοχή Αντιόχουα στα βορειοδυτικά.