ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Σύλληψη για την επίθεση στην έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος

Κίνα: Σύλληψη για την επίθεση στην έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος

Συνελήφθη σήμερα ένας Κινέζος για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με στόχο την έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πόλη Ταϊγιουάν της βόρειας Κίνας, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίσθηκαν οχτώ, μεταδίδουν τα κινεζικά ΜΜΕ.


Ο Φενγκ Ζιτζούν, 41 ετών, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης εννέα ετών για κλοπή, «ομολόγησε» ότι ευθύνεται για τις εκρήξεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς μπροστά από τα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ταϊγιουάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σανσί, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο την αστυνομία.

Στο σπίτι και το αυτοκίνητο του συλληφθέντος, αστυνομικοί κατάσχεσαν υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Τα κίνητρα του Ζιτζούν δεν έγιναν γνωστά.

Τέτοιου είδους επεισόδια δεν είναι ασυνήθιστα στην Κίνα και υπογραμμίζουν τις ανησυχίες της κυβέρνησης για τη σταθερότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας όπου διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς και εντείνεται η οργή για την αυξανόμενη διαφθορά, αλλά και για περιβαλλοντικά θέματα.