ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας σαρώνει τις Φιλιππίνες: Εκατοντάδες οι νεκροί

Τυφώνας σαρώνει τις Φιλιππίνες: Εκατοντάδες οι νεκροί

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην παράκτια πόλη Τακλομπάν και τουλάχιστον 200 στην επαρχία Σαμάρ εξαιτίας του τυφώνα Χαϊγιάν, ενός από τους χειρότερους τυφώνες, ο οποίος έπληξε τη χώρα, δήλωσε σήμερα η Γκουεντολίν Πανγκ, γενική γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων επικαλούμενη τις πρώτες πληροφορίες από τις ομάδες του Ερυθρού Σταυρού στις δυο αυτές περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από το χθεσινό πέρασμα του τυφώνα.

"Πάνω από 1.000 πτώματα εθεάθησαν στην Τακλομπάν. Στη Σαμάρ, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 200", τόνισε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού σύμφωνα με την οποία συνεχίζεται η καταμέτρηση των θυμάτων στις περιοχές αυτές.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπινίνο Αγκουίνο προειδοποίησε την Παρασκευή τους πολίτες σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την εθνική τηλεόραση να προφυλαχθούν από την γιγαντιαία καταιγίδα που θα κορυφωθεί πλησιάζοντας τις χερσαίες περιοχές με τις αρμόδιες υπηρεσίες να εκτιμούν ότι στο απόγειο του θα πνέει με ανέμους 380 χλμ. την ώρα.

«Συνιστώ την προσοχή των τοπικών κοινωνιών και των κατοίκων που αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο. Αφήστε ότι μπορείτε όσο ο Χαϊγιάν δεν έχει χτυπήσει ακόμα τη χώρα» είπε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων. «Μπορούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις του τυφώνα αν καταφέρουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο», συμπλήρωσε.Ο πρόεδρος της χώρας προειδοποίησε ότι η ενδοχώρα θα υποστεί σοβαρές καταστροφές και πλημμύρες, ενώ οι παράκτιες περιοχές θα χτυπηθούν από κύματα ύψους τριών μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 100 νεκροί από τον τυφώνα Χαϊγιάν

Σαρώνει τις Φιλιππίνες ο πανίσχυρος τυφώνας Χαϊγιάν

Ο σούπερ τυφώνας Χαϊγιάν έφτασε στις Φιλιππίνες