ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο των αρχών ο κύριος Louis Vuitton

Στο στόχαστρο των αρχών ο κύριος Louis Vuitton

Έρευνα σε βάρος του Μπερνάρ Αρνό - του γάλλου δισεκατομμυριούχου στον οποίο ανήκει ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH - διεξάγουν βέλγοι εισαγγελείς για μια συναλλαγή αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα De Tijd.


Η έρευνα αφορά «μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,9 δισ. ευρώ της εταιρείας Pilinvest», δήλωσε η Τζένιφερ Φαντερπούτεν, εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών, σύμφωνα με την De Tijd.


«Ερευνούμε επίσης μια πιθανή ταχυδρομική απάτη», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, αναφερόμενη σε ένα διαμέρισμα το οποίο ανήκει στον Αρνό και βρίσκεται σε προάστιο των Βρυξελλών.


Δικηγόρος της Pilinvest, της βελγικής επιχείρησης του Αρνό, δήλωσε ότι αυτή αναμένει το αποτέλεσμα της έρευνας «με μεγάλη ηρεμία», προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια «τυπική» διαδικασία.


Η Pilinvest είναι εταιρεία συμμετοχών και ιδρύθηκε από τον Αρνό το 1999. Το μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης αυξήθηκε στα 368 εκατ. ευρώ μεταξύ του 2005 και του 2007. Η συναλλαγή που ερευνάται έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2011.


Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, η συναλλαγή αυτή αφορά 4 εκατ. μετοχές μια «μη εισηγμένης εταιρείας βάσει του γαλλικού δικαίου», ανέφερε η De Tijd. Δεν δόθηκε κανένα άλλο στοιχείο κατά παράβαση του σχετικού νομικού πλαισίου, κατά το δημοσίευμα.


Οι εισαγγελείς θέλουν να μάθουν γιατί και υπό ποιες συνθήκες μεταφέρθηκε το ποσό αυτό στο Βέλγιο, γράφει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ερευνάται η σύνδεση αυτή με μια εταιρεία συμμετοχών του Λουξεμβούργου στην οποία η Pilinvest έχει μετοχές.


Ο Αρνό είναι ο δέκατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την οικογενειακή του περιουσία να υπολογίζεται σε 29 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.